Stavanger Story

Betty er på party i den poshaste delen av den norske oljehovudstaden: Ein del av byen der tenåringsgutane går med slips og palassa er fulle av labyrintiske korridorar med mørke gjesterom. Kor blir det av Vanessa? Har det skjedd noko med veninna eller er Betty blitt ditcha?

SMS fra ditt fremtidige selv

Se for deg at du plutselig begynte å få SMS fra en av dine mange mulige fremtidige selv. Hva ville vedkommende råde deg til? Hva ville han eller hun be deg passe på, advare mot, oppfordre til? Og hvordan vet vi hva valgene våre fører med seg, og hvilke konsekvenser de vil få?

Denne lille sirkel (…) rommer hele livet mitt

Det er så lett å sende SMS, det er så vanskelig å være menneske. Det er noe som slår meg. Noe som ikke er riktig. Jeg blir gal. Noe unnviker meg. Jeg forstår det ikke. Det er ikke rett at det skal være så vanskelig å se det. Hvorfor er det ingen som stiller verden til ansvar?

Kaffe

Faren deres vil komme på kaffe. Han vil si unnskyld. Sanne prøver å overtale Morten til også å møte opp. Men kan man tilgi hva som helst og hvem som helst?

HillevågLove

En kjærlighetshistorie med en uventet vending. SMS-novellen er interaktiv og som leser skal du, på et avgjørende tidspunkt i historien, svare tilbake og avgjøre hvilket valg hovedpersonene tar.

I Merete Pryds Helles interaktive SMS-novelle har leseren selv innflytelse på avslutningen. Og kjærligheten.

SMS fra helvete

En av Helvetes fordømte klarer å stikke av da han skal flyttes til en ny straff. Under flukten finner han tilfeldigvis en mobiltelefon. Dette er en fortelling fra Helvete, fortalt av et ekte førstehåndsvitne. En forpint sjel som alle kjenner navnet på. Og frykter.

Historien foregår i et univers som mange kjenner fra Kenneth Bøgh Andersens fantasy-serie Den Store Djevlekrig, hvor den søte og snille Filip Engell ved en feil havner i Helvete. Men SMS fra Helvete kan også leses uavhengig – og som en advarsel …

Barnelokkeren

Han har holdt øye med henne. Kjenner henne alt for godt. Og så likevel ikke. Alt har foregått på avstand. Men nå er tiden inne for at de skal møtes.

I Kirsten Ahlburgs interaktive SMS-novelle blir leseren på et tidspunkt stilt overfor et valg som har avgjørende betydning for hovedpersonens skjebne. Prøv den hvis du tør. SMS-novellen henvender seg til 11-14-åringer.

I morgen skal du dø

Stalkeren har skygget Emma lenge. Skjebnen har ført dem sammen, tenker han. Hun er ikke den første. De andre gikk også til politiet, de toskene. De er alle døde i dag. Han har vært i hjemmet hennes, tatt på henne, luktet på håret hennes. I morgen skal hun dø. Bemerk at SMS-grøsseren starter hver mandag og varer i seks dager

GED

Mange snakker om at vi alle har en dobbeltgjenger. Det har vist seg at det er noe i det. Moderne tracking-teknikk har gjort det mulig å oppnå forbindelse.

Jeg er ikke her mer

Vi følger den unge Christina, som utsettes for fysisk, psykisk og seksuell vold. SMS-novellen går tett på Christinas forskjellige følelser, som inneholder kjærlighet og angst, og gir innsikt i, hvorfor en voldsramt kvinne har vanskelig for å gå. SMS-novellen er samtidig et rop om å bryte tabuet og hjelpe andre, som er i voldelige, destruktive kjærlighetsrelasjoner.

Dette er en unik mulighet for å komme bak en voldsramt kvinnes fasade.

SMS-novellen er inspirert av forfatteren Charlotte Skelkjærs egne opplevelser og erfaringer fra samtaler med andre voldsramte kvinner på Danner kvinnekrisesenter i København.