Stavanger Story

Betty er på party i den poshaste delen av den norske oljehovudstaden: Ein del av byen der tenåringsgutane går med slips og palassa er fulle av labyrintiske korridorar med mørke gjesterom. Kor blir det av Vanessa? Har det skjedd noko med veninna eller er Betty blitt ditcha?

SMS fra helvete

En av Helvetes fordømte klarer å stikke av da han skal flyttes til en ny straff. Under flukten finner han tilfeldigvis en mobiltelefon. Dette er en fortelling fra Helvete, fortalt av et ekte førstehåndsvitne. En forpint sjel som alle kjenner navnet på. Og frykter.

Historien foregår i et univers som mange kjenner fra Kenneth Bøgh Andersens fantasy-serie Den Store Djevlekrig, hvor den søte og snille Filip Engell ved en feil havner i Helvete. Men SMS fra Helvete kan også leses uavhengig – og som en advarsel …

Barnelokkeren

Han har holdt øye med henne. Kjenner henne alt for godt. Og så likevel ikke. Alt har foregått på avstand. Men nå er tiden inne for at de skal møtes.

I Kirsten Ahlburgs interaktive SMS-novelle blir leseren på et tidspunkt stilt overfor et valg som har avgjørende betydning for hovedpersonens skjebne. Prøv den hvis du tør. SMS-novellen henvender seg til 11-14-åringer.

I morgen skal du dø

Stalkeren har skygget Emma lenge. Skjebnen har ført dem sammen, tenker han. Hun er ikke den første. De andre gikk også til politiet, de toskene. De er alle døde i dag. Han har vært i hjemmet hennes, tatt på henne, luktet på håret hennes. I morgen skal hun dø. Bemerk at SMS-grøsseren starter hver mandag og varer i seks dager

GED

Mange snakker om at vi alle har en dobbeltgjenger. Det har vist seg at det er noe i det. Moderne tracking-teknikk har gjort det mulig å oppnå forbindelse.

Jeg er ikke her mer

Vi følger den unge Christina, som utsettes for fysisk, psykisk og seksuell vold. SMS-novellen går tett på Christinas forskjellige følelser, som inneholder kjærlighet og angst, og gir innsikt i, hvorfor en voldsramt kvinne har vanskelig for å gå. SMS-novellen er samtidig et rop om å bryte tabuet og hjelpe andre, som er i voldelige, destruktive kjærlighetsrelasjoner.

Dette er en unik mulighet for å komme bak en voldsramt kvinnes fasade.

SMS-novellen er inspirert av forfatteren Charlotte Skelkjærs egne opplevelser og erfaringer fra samtaler med andre voldsramte kvinner på Danner kvinnekrisesenter i København.

Klamydia

Laura har fått det. Laura må gi Jacob beskjed om å bli sjekket. Det startet ganske kaldt, men ender med noe helt annet.

SMS fra Antboy – Julenissens hjelper

Det er 1. desember, og hele byen er samlet på torget til epleskiver og tenning av julegranen. Men ulykken er ute, og det blir plutselig behov for Antboy, som denne gangen må prøve å redde en ganske spesiell person: Selveste Julenissen! (Basert på virkelige hendelser)

Har du gått glipp av de første avsnittene av “SMS fra Antboy – Julenissens hjelper”, kan du lese dem her til og med 10. desember. Avsnittene vil bli lagt ut dagen etter at de er sendt ut på SMS.

SMS-julekalenderen er ferdig.

Huen

Sprog: Dansk

3.g’eren Nova har snydt til sin studentereksamen. Et par dage inden den sidste eksamen bliver hun afpresset på SMS. En person truer med at anmelde hende med mindre hun betaler. Hvad gør hun?